Weet altijd precies wanneer er korting op je favoriete producten is, plan je perfecte vakantie en regel precies wanneer je telefoon je lastigvalt met de beste apps van deze week.

Yellowbag

Niemand houdt er van om ergens te veel voor te betalen, maar elke dag alle webshops afgaan om kortingen in de gaten te houden is een hoop gedoe. Yellowbag is een startup die de prijs van producten in webshops in de gaten houdt, en je waarschuwt wanneer er korting is. Geen wonder dat het hier om een Nederlandse startup gaat.

De fraai vormgeven app oogt nog het meest als modern verlanglijstje. Producten van de vele geschikte sites worden in een vierkant weergegeven. Wanneer er korting is, krijg je automatisch bericht. Volgens de makers werkt Yellowbag met 93 procent van de webwinkels wereldwijd. Jammer is dat de app standaard twintig keer de gewijzigde prijs van een product kan doorgeven. Voor meer prijsalerts moeten vrienden voor Yellowbag worden uitgenodigd.

Download Yellowbag voor Android (gratis)

(iOS-versie verschijnt binnenkort)

Make My Day

Wie in het verleden een reis maakte naar Londen, Barcelona of Tokio, stak een gids van Lonely Planet in zijn koffer. Sinds we met smartphones rondlopen brengt de uitgever zijn populaire reisgidsen ook digitaal uit, maar de app Make My Day is toch net een stapje leuker.

Make My Day is namelijk niet zomaar een digitaal exemplaar van de papieren gids, maar een veel flexibelere reisgids. Neem de naam vooral letterlijk: met Make My Day vul je je dag op reis in een vreemde stad in drie dagdelen in. Kies een stad, bijvoorbeeld Londen, en maak een nieuwe dag aan. Make My Day doet dan direct drie suggesties voor in de ochtend, middag en avond.

Zo stelt de app bijvoorbeeld voor om de dag toeristisch te beginnen in het British Museum of de Tower of London. ’s Middags zou je volgens Lonely Planet naar Key Gardens kunnen, om de dag af te sluiten in een Londense pub, de London Eye of bijvoorbeeld de Royal Albert Hall. Zoals je dat van Lonely Planet mag verwachten is er bij elke activiteit een mooie foto en een uitgebreide beschrijving met toegangsprijs, locatie en meer.

Met de app kunnen planningen voor meerdere dagen worden gemaakt, in de steden Barcelona, Londen, New York, Parijs, San Francisco en Tokio. Per stad biedt Make My Day een paar gratis bestemmingen en activiteiten aan. Wie meer wil moet een stad aanschaffen, of alle zes de steden in één keer.

Download Make My Day voor Android of voor iOS (gratis)

Glimpse Notifications

Android biedt sinds versie 5.0 eindelijk de mogelijkheid om notificaties direct op het vergrendelscherm te bekijken. Toch werkt de functie nog niet bij alle apps, zoals Whatsapp, en is er weinig controle over welke apps het scherm nu wel en niet laten oplichten.

Glimpse Notifications is een simpele maar handige app die precies die functies biedt. In de app kan makkelijk worden ingesteld welke berichten van welke apps het scherm van je telefoon mogen laten oplichten. Handig zijn de uitzonderingsfuncties, waarbij het scherm van de telefoon ’s nachts bijvoorbeeld nooit oplicht. Ook kan ingesteld worden dat het scherm uit blijft wanneer de telefoon in je zak of tas zit, of met het scherm naar beneden op tafel ligt. Dat spaart weer batterij.

Download Glimpse Notifications voor Android (gratis)

Does not Commute

De beste mobiele games moeten simpel genoeg zijn om in een minuutje te leren, leuk genoeg om ook voor korte perioden de moeite waard te zijn, en het liefst nog origineel zijn ook. Does not Commute voldoet aan al die eisen. In het spelletje bestuur je auto’s van mensen die allemaal ergens anders naartoe moeten.

Dat lijkt zeker in het begin simpel, als je met knopjes links en rechts in beeld een van bovenaf gezien wagentje twee straatjes door stuurt. Maar in elk level moeten meerdere mensen ergens naartoe, en het wordt dus steeds drukker op de weg. Nadat je een autootje de juiste kant op hebt gestuurd, wordt de tijd terug gedraaid en komt er een wagentje bij.

Zo verandert een rustig stadje in een wirwar van auto’s en leer je al snel dat je niet alleen goed moet sturen om niet te botsen, maar ook moet anticiperen op toekomstige wagens. Zeker omdat er een klok meeloopt, die het level herstart als je het niet binnen de tijd haalt. Overigens gebeurt dat standaard ook als je het spel stopt: hoewel Does not Commute gratis is, kost het opslaan van de voortgang in het spel wel geld.

Download Does not Commute voor Android of voor iOS (gratis)