De nieuwe browser Edge van Microsoft krijgt als logo een blauwe 'e', een variant op het bekende logo van Internet Explorer.

Dat blijkt uit een tweet van Kyle Pflug, die onderdeel is van het team dat Microsoft Edge ontwikkelt.

De nieuwe browser, die in eerste instantie naast Internet Explorer zal bestaan in Windows 10, werd eerder door Microsoft Project Spartan genoemd. Woensdag maakte het bedrijf echter bekend dat de uiteindelijke naam Edge is, al werd het logo tijdens de presentatie nog niet getoond.

Links: Edge, rechts: Internet Explorer

In een tweede tweet zegt Pflug dat met het nieuwe logo een "balans" tussen oud en nieuw wordt gezocht. De herkenbaarheid is volgens hem nodig om oude Internet Explorer-gebruikers niet kwijt te raken.

Volgens Microsoft zal Edge moderner aanvoelen dan Internet Explorer. Ook worden nieuwe functies ingevoerd, zoals een leeslijst en de mogelijkheid om te tekenen op een webpagina. Ontwikkelaars zullen met weinig moeite hun Chrome- en Firefox-plugins kunnen omzetten tot plugins voor Edge. 

Dat kan echter niet direct bij de lancering van Edge. Windows Central stelt dat extensie-ondersteuning later met een update wordt toegevoegd.