Om de concurrentie met Skype en andere videobeldiensten aan te gaan, introduceert Messenger nu ook de mogelijkheid om met Facebook-contacten te videobellen.

De nieuwe functie wordt vandaag naar Messenger-gebruikers uitgerold en komt beschikbaar in de Android- en iOS-app. Het was al langer mogelijk om met Messenger te bellen via het internet.

Mensen kunnen de videobeloptie herkennen aan het video-icoontje aan de rechter bovenzijde van een chatgesprek in Messenger. Als het icoontje er niet staat, is de functie nog niet naar de Messenger-app van de gebruiker uitgerold.

Tijdens het bellen, dat via de mobiele dataconnectie of wifi gebeurt, kan de gebruiker van camera wisselen of de camera in zijn geheel uitschakelen. Volgens Facebook werkt het videobellen zelfs met minder stabiele en snelle dataverbindingen goed.

Facebook kondigde recentelijk aan dat Messenger 600 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft. Daarnaast zou de app goed zijn voor 10 procent van al het internetbelverkeer. 

Met de videobelfunctie wil Facebook de concurrentie aangaan met Skype, Viber, Hangouts en Apples Facetime, die op dit moment voornamelijk worden gebruikt om te videobellen.