HBO is kwaad op Twitter en zijn livestreaming-app Periscope, waarmee gebruikers massaal de nieuwe aflevering van Game of Thrones streamden.

HBO heeft verschillende verwijderingsverzoeken naar Twitter verstuurd, zo bevestigt de betaalzender tegenover The Hollywood Reporter

De première van de eerste aflevering van het vijfde seizoen van Game of Thrones werd in de Verenigde Staten door 8 miljoen mensen met een betaald HBO-abonnement bekeken. Een aantal daarvan livestreamden de aflevering via Periscope, waardoor anderen gratis mee konden kijken met de betaalzender. 

"We zijn van mening dat ontwikkelaars tools moeten krijgen waarmee deze vorm van massacopyrightschending tegen wordt gegaan, en dat Twitter niet compleet afhankelijk is van berichten over copyrightschending", zegt een woordvoerder van HBO. 

Het bestrijden van copyrightschending via livestreaming-apps als Periscope is vooralsnog lastig, omdat de stream maar tot vierentwintig uur na de opnameperiode te bekijken is. Bij concurrent Meerkat is de stream direct na afloop al verdwenen.

Kan Twitter met Periscope de livestream-oorlog winnen?