Twee derde van de Nederlandse jongeren tussen de twaalf en negentien jaar gebruikt Snapchat. Daarmee is de dienst populairder dan Facebook Messenger, Instagram en Twitter.

Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder een representatieve groep Nederlandse jongeren.

Whatsapp blijft de populairste app onder jongeren: 87,1 procent van de ondervraagden heeft de chatapp geïnstalleerd op zijn of haar telefoon. Facebook bezet met 81,8 procent de tweede plek, ondanks berichten dat jongeren het sociale netwerk de rug toe zouden keren.

Snapchat is bezig aan een flinke opmars in Nederland. In januari bleek al dat het totale aantal gebruikers van deze app in een jaar tijd verdubbeld was naar 1,5 miljoen. Onder jongeren gebruikt 62 procent de app waarmee foto's, berichten en video's kunnen worden verstuurd. Dat komt neer bijna 900.000 jongeren.

Snapchat is in korte tijd zeer populair geworden en is onder jongeren op meer smartphone geïnstalleerd dan Facebook Messenger, Instagram en Twitter.

Minder dan 1 procent van de jongeren gebruikt nog Blackberry Messenger dat enkele jaren geleden heel populair was, juist onder de jongere doelgroep.

Bekijk de beste Android- en iOS-apps van afgelopen week

De zeven meest frustrerende smartphonegames

NUtech is sinds deze week ook actief op Snapchat. Wil jij de leukste video's en foto's van nieuwe gadgets, de redactie en persreizen ontvangen, voeg dan NUtechnl toe.