Twitter probeert ervoor te zorgen dat beroemde mensen livestreamingdienst Meerkat inruilen voor het eigen alternatief Periscope.

Het sociale netwerk heeft contact opgenomen met verschillende bekende mensen om ze te overtuigen dat het succes van Meerkat niet lang meer zal duren, stellen anonieme bronnen tegenover Techcrunch.

Ook mediabedrijven zouden onder druk staan van Twitter om alleen nog maar Periscope te gebruiken. Doen ze dat niet, dan wordt hun toegang tot advertentieplatform Amplify afgesloten.

"Twitter is compleet geobsedeerd door Meerkat", stelt een bron van Techcrunch. "Ze praten er de hele tijd over, zo veel dat medewerkers en oprichters van Periscope boos zijn."

Via zowel Meerkat als Periscope kunnen Twitter-gebruikers een livestream opstarten. Volgens kunnen live meekijken en reageren op wat ze zien.

Twitter kocht Periscope begin 2015, naar verluidt voor 100 miljoen dollar, nog voordat de dienst openbaar was. De iOS-app van Periscope werd eind maart gelanceerd, enkele weken nadat Meerkat plotseling zeer populair werd.

Populair

Om de concurrerende dienst dwars te zitten blokkeerde Twitter al Meerkats toegang tot sommige informatie van Twitter. Daardoor werd het onmogelijk om binnen de app vrienden van Twitter te importeren. Binnen Periscope kan dit nog wel.

Inmiddels doet Periscope het al een stuk beter dan Meerkat in de hitlijsten van de App Store, al zijn beide apps nog niet doorgebroken bij een zeer breed publiek.

Volgens gegevens van App Annie stond Periscope zaterdag in Nederland op nummer 74 in de lijst van meest gedownloade iOS-apps. Meerkat zou op plek 426 staan.

Twitter wilde niet reageren op het bericht.