De geheimen-app Yik Yak, waarmee gebruikers anoniem berichten kunnen plaatsen, test de mogelijkheid om ook anoniem foto's te plaatsen.

Dat bevestigt Yik Yak tegenover Mashable. Het zou vooralsnog alleen om een test gaan, waarbij er nog niet direct plannen zijn om de functie verder uit te rollen.

Met de omstreden app kunnen gebruikers anoniem berichten plaatsen op basis van locatie, waar anderen weer anoniem op kunnen reageren. Hierdoor wordt Yik Yak met name door Amerikaanse scholieren gebruikt die over elkaar en de docenten roddelen en kwetsende berichten plaatsen.

Door het anoniem plaatsen van foto's zou Yik Yak in veel gevallen nog vaker kunnen worden gebruikt voor pesten, door bijvoorbeeld kwetsende foto's van leerlingen of docenten te plaatsen. 

In Nederland lijkt Yik Yak nog niet echt te zijn aangeslagen, hoewel verschillende middelbare scholen al zijn geïnformeerd over de app. In de Verenigde Staten heeft Yik Yak zich al op verschillende locaties van middelbare scholen eigenhandig geblokkeerd, omdat de pesterijen via de app niet ophielden.