Taxicentrale Amsterdam (TCA) en taxi-app Yeller gaan samenwerken. Met Yeller kunnen mensen eenvoudig mensen vinden om een taxi mee te delen.

Dat maakt TCA woensdag bekend. Yeller, een app van Nederlandse bodem, brengt mensen die een taxi willen delen in contact zodat de kosten per persoon lager uitvallen.

Voorheen konden er vanuit Yeller slechts taxicentrales worden gebeld, maar sinds de laatste update die woensdag is uitgebracht kan er ook direct vanuit de app een taxi worden geboekt. TCA is de eerste taxicentrale waarmee die nieuwe functie werkt, maar het is dus niet uitgesloten dat er meer partners volgen.

Het is niet de eerste keer dat TCA zijn diensten beschikbaar maakt via een app. Sinds november vorig jaar zijn de taxi's van TCA te bestellen via de app Ecab.

De Amsterdamse taxicentrale verzet zich al enige tijd tegen Uber, de taxi-app die onder meer een dienst aanbiedt waarbij ook particuliere chauffeurs zonder vergunning kunnen worden besteld. Die dienst is in Nederland inmiddels verboden, maar nog wel beschikbaar.  

Yeller is gratis te downloaden voor iOS

Uber: De opkomst van de populaire, maar controversiële taxi-app