Facebook test een losstaande belapplicatie voor Android waarbij het mogelijk wordt om automatisch bepaalde inkomende gesprekken te blokkeren. 

Dat blijkt uit een vermelding van de app in de nieuwe versie van de Facebook-app, die een aantal gebruikers te zien kreeg. 

Android Police heeft een afbeelding van die vermelding in zijn bezit. Hieruit kunnen al enkele functies van de app worden opgemaakt. Zo stelt de omschrijving dat de app, Phone genaamd, informatie toont over wie er precies belt. 

Ook wordt de mogelijkheid genoemd om automatisch inkomende gesprekken van vaak geblokkeerde telefoonnummers tegen te houden. Het is daarbij niet helemaal duidelijk of het om een functie gaat die gebruikers zelf in kunnen stellen, of dat Facebook deze nummers standaard blokkeert. 

Vermoedelijk zal het bedrijf voor de informatie over inkomende gesprekken ook gebruik gaan maken van gegevens die op Facebook staan opgeslagen. Gebruikers van het sociale netwerk kunnen in hun profiel ook een telefoonnummer opgeven. 

Het gaat sowieso nog om een test, zo bevestigde Facebook tegenover Venturebeat. Het is niet duidelijk of de app er daadwerkelijk komt. 

Aan deze nieuwe regels moet je je houden op Facebook