Chris Payne, voorheen topman bij de Amerikaanse tak van eBay, is de nieuwe ceo van Tinder.

Dat meldt Recode vrijdag.

Payne vervangt Sean Rad, een van de oprichters van het bedrijf achter de gelijknamige datingapp. Rad raakte in diskrediet bij het moederbedrijf van Tinder vanwege een aanklacht die een topvrouw van Tinder indiende tegen haar leidinggevende.

Rad was hierbij niet direct betrokken, maar zou te laat hebben ingegrepen. In november werd daarom al bekendgemaakt dat er naar een vervanger zou worden gezocht. 

De zaak was voor die tijd al geschikt, zonder dat de Tinder-medewerkers schuld hebben bekend, maar het moederbedrijf zou verdere soortgelijke incidenten willen voorkomen. 

Payne is per direct aan de slag gegaan als ceo. Rad blijft nog wel betrokken bij Tinder als president en wordt hoofd van product en marketing. 

Betaalde functies

Tinder begon in Nederland in februari met het testen van verschillende betaalde functies. Sommige gebruikers wordt geld gevraagd na een bepaald aantal likes.

In de Verenigde Staten is het bedrijf aangeklaagd vanwege deze verandering. Tinder zou klanten misleiden door het nog steeds als gratis app aan te bieden. 

Hoeveel mensen koppelt Tinder per dag?

Hoe werkt Tinder?