In navolging op de app Job Search voor iOS, lanceert Linkedin ook voor Android eenzelfde applicatie om een baan te vinden.

Dat laat het bedrijf weten op zijn blog. De applicatie is voorlopig alleen beschikbaar in Engelstalige landen, en kan in Nederland dus nog niet worden gedownload.

Door te zoeken op titel, locatie, bedrijf, industrie of aantal dienstjaren helpt Linkedin Job Search gebruikers bij het zoeken van een baan. Daarnaast geeft het aanbevelingen op basis van zoekhistorie en notificaties van vacatures die aan het verlopen zijn.

Linkedin Job Search voor Android biedt dezelfde functies als het op Apples besturingssysteem doet. Toch zegt het sociale medium dat de applicatie vanaf de grond is opgebouwd.

Zo ziet de interface er grotendeels hetzelfde uit, maar zijn er speciale toevoegingen voor Android. Zo is er een menu dat vanaf de zijkant van het scherm kan worden opengeschoven.

Ook kwam Linkedin met statistieken waarin het Android- en iOS-gebruikers vergelijkt. Daaruit blijkt dat mensen die werken met Android op Linkedin veel uitnodigingen versturen en in de IT- en programmeersector werken, terwijl iOS-gebruikers veel op het sociale netwerk zoeken en vaak werken in de gezondheidssector of als grafisch ontwerper.