Atari heeft een fitness-app ontwikkeld waarmee gebruikers fit kunnen blijven en punten kunnen sparen om klassieke Atari-games te ontgrendelen, zoals Pong, Super Breakout en Centipede.

De app, genaamd Atari Fit, is gratis te downloaden in de App Store en Google Play.

De Amerikaanse gameontwikkelaar Atari is met name bekend van Pong, de populaire arcadegame uit 1972. De nieuwe fitness-app laat gebruikers punten sparen om dergelijke Atari-games te ontgrendelen en vervolgens te spelen.

Atari Fit beschikt over honderd verschillende oefeningen die gebruikers kunnen uitvoeren. Ook biedt Atari Fit de mogelijkheid om trainingsprogramma's samen te stellen, waarbij de app onder andere bewegingen, snelheid en het aantal verbrande calorieën bijhoudt.

Online

De fitness-app ondersteunt ook onlinefuncties, zoals de mogelijkheid om met anderen in een team te trainen of tegen elkaar te strijden om de snelste tijd. De prestaties kunnen via Twitter en Facebook worden gedeeld.

Fitnessaccessoires als de Fitbit en Jawbone Up en andere fitness-apps als Google Fit of Runkeeper worden door Atari Fit ondersteund. Deze accessoires en apps kunnen relevante data aan de app van Atari leveren.

Review: Moderne stappenteller Fitbit Flex met app