De officiële politie-app kan sinds kort pushberichten over lokale misdaden, branden of ongevallen sturen op basis van de locatie van gebruikers.

Hiervoor is dit weekend een proef gestart in Eindhoven, zo meldt de politie op zijn website.

In de app kunnen gebruikers al enige tijd aangeven van welke gemeente zij berichten willen lezen, maar die werden voorheen nog niet actief onder de aandacht gebracht door de politie. 

Om de locatiespecifieke berichten te ontvangen, moeten gebruikers eerst een straal instellen, van bijvoorbeeld 10 of 25 kilometer vanaf de huidige locatie.

Het is ook mogelijk om te filteren op het soort berichtgeving. Hierbij kan gekozen worden uit de categorieën nieuws, vermist en/of gezocht.

Niet landelijk

Hoewel deze instellingen voor alle gebruikers beschikbaar zijn, gaat de politie momenteel enkel nog in Eindhoven actief notificaties over lokale misdaad versturen.

Inwoners en bezoekers van de stad die lokatiespecifieke berichten hebben ingesteld, ontvangen die vanaf heden, bijvoorbeeld over de aanwezigheid van zakkenrollers op een bepaalde plek.

Via de app kan bijvoorbeeld ook direct contact op worden genomen met de politie, waaronder de diensthebbende wijkagent.

De Politie-app is gratis te downloaden en is beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone. Laatsgenoemde versie is echter al sinds juli van vorig jaar niet meer bijgewerkt.

Video: Bekijk de Politie-app

De politie-app uitgelicht
De politie-app uitgelicht