Twitter heeft de overname van livestreaming-app Periscope bevestigd. De dienst moet de concurrentie aangaan met het plotseling populaire Meerkat.

Kevin Weil van Twitter bevestigde de overname van Periscope in een tweet. Er gingen al langer geruchten over een mogelijke overname.

Periscope is een app waarmee gebruikers via hun smartphone of tablet de beelden van de camera kunnen livestreamen. De stream is vervolgens publiekelijk met alle Twitter-volgers te delen. Periscope-gebruikers hebben ook de mogelijkheid om een privéstream te starten, en de link maar met enkelen te delen.

Gebruikers die naar de livestream kijken, kunnen reacties achterlaten waar de streamer weer op kan reageren. Deze reacties worden in de stream getoond. Ook is het mogelijk om bij Periscope streams terug te kijken.

Het is vooralsnog onduidelijk of Periscope in de Twitter-app wordt geïmplementeerd, of dat het een zelfstandige app blijft.

Meerkat

Twitter zou Periscope al in januari hebben overgenomen. Een maand later, in februari, werd de app Meerkat plotseling populair. Meerkat is een simpele app waarmee gebruikers kunnen livestreamen en de videostream via Twitter kunnen delen. 

De app vergaarde in korte tijd grote bekendheid vanwege de automatische tweets die het uitstuurde zodra gebruikers een livestream startten.

Inmiddels heeft Twitter die functionaliteit ingeperkt en kan dit niet meer automatisch. Die beslissing viel nagenoeg samen met de aankondiging van de overname van Periscope.

Bekijk Meerkat in de beste apps van de week