In de testversie van Chrome voor Android kunnen websites notificaties sturen aan gebruikers en is het mogelijk websites te verversen door een pagina omlaag te slepen.

Dat blijkt uit nieuwe versies van Chrome Beta, de vroege testversie van Google die Android-gebruikers kunnen downloaden.

In de testversie van Chrome 41 zit een functionaliteit om websites te verversen door omlaag te slepen in plaats van op de verversknop te drukken. Tal van apps werken al met deze zogeheten pull to refresh-functie.

Bij een nog nieuwere testversie met nummer 42 is bovendien in de opties van de browser een instelling gevonden om notificaties van websites aan te zetten. Het is nog onduidelijk hoe deze meldingen precies gaan werken.

Android Police stelt dat het niet duidelijk is of websites notificaties kunnen gaan sturen zoals apps dat nu ook doen, of dat een notificatie alleen binnenkomt als de gebruiker op de website zelf actief is. Het lijkt er wel op dat per website notificaties moeten worden ingeschakeld.

Chrome Beta kan gewoon in de Google Play-winkel worden gedownload. De normale variant van Chrome voor Android is momenteel bij versie 40.