Whatsapp-gebruikers die via een andere, onofficiële app berichten versturen worden voortaan permanent geblokkeerd door de online berichtendienst.

Dat meldt de Duitse website Mobiflip, die enkele meldingen van gedupeerde gebruikers hebben ontvangen.

Een grote groep mensen gebruikt onofficiële apps, zoals Whatsapp+ of WhatsappMD, om berichten te versturen. Deze apps zijn niet in Google Play te downloaden en bieden meer functionaliteiten dan de officiële Whatsapp-app, zoals de mogelijkheid om de laatst gezien-status van anderen te zien terwijl de status van de gebruiker is verborgen.

Het gebruik van deze apps is door de online berichtendienst sinds kort verbodenWhatsapp is op dit moment bezig om gebruikers van deze apps permanent te blokkeren. Mogelijk hebben deze gebruikers al eerder een waarschuwing of tijdelijke blokkade ontvangen. 

Whatsapp blokkeert het telefoonnummer, waardoor de gebruiker ook niet meer met de officiële app berichten kan versturen.

Ontwikkeling

De ontwikkelaars van de meeste alternatieve Whatsapp-apps, waaronder de maker van het populaire Whatsapp+, zijn inmiddels gestopt met de ontwikkeling van de apps.

Zij kregen van Facebook bericht dat ze per direct moesten stoppen met het aanbieden van de software, omdat de apps de gebruiksovereenkomsten van Whatsapp schenden.

Whatsapp een jaar na de veelbesproken overname door Facebook