Kim Kardashian wil een grotere aanwezigheid in de technologiewereld en gaat meer apps ontwikkelen om dit te bewerkstelligen.

Dat zegt de 34-jarige realityster tegenover het Amerikaanse weekblad Adweek.

Kardashian heeft één app op haar naam staan. De populaire Kim Kardashian Hollywood-app leverde vorig jaar 74 miljoen dollar op en zou dit jaar 200 miljoen dollar verdienen, waarvan Kardashian naar verluidt 85 miljoen dollar gaat ontvangen.

De app is inmiddels 28 miljoen keer gedownload in de App Store. Met de app kunnen gebruikers hun digitale avatar in een realityster veranderen, door onder andere te daten, de avatar te laten fotograferen en met Hollywood-sterren om te gaan.

Meer apps

"Ik hoop een grotere aanwezigheid in de techwereld te krijgen en met meer ideeën voor apps te komen. Binnenkort komen enkele nieuwe apps uit die door mij zijn bedacht. Ik heb veel creatieve ideeën en een team om deze apps te maken", aldus Kardashian.

"De ontwikkelaars spreek ik dagelijks via e-mail en chat. Als ik een idee heb, stuur ik het naar hen op. Ook ga ik om de maand naar ze toe in San Francisco om met het team nauw samen te werken", zo laat Kardashian weten. "Mensen kunnen zich herkennen in mijn apps."