Open Whispersystems, de ontwikkelaar van de versleuteldecommunicatie-apps Signal en Textsecure, heeft een nieuwe versie van Signal uitgebracht waarmee gebruikers ook beveiligd kunnen berichten versturen.

Signal 2.0 is gratis in de App Store te downloaden.

Door de update kunnen Signal-gebruikers voortaan versleuteld online berichten versturen met andere Signal- of Textsecure-gebruikers. Textsecure is de Android-versie van Signal, die al langer versleuteld sms'en ondersteunt.

Met Signal is het mogelijk om berichten versleuteld via end-to-end-encryptie te versturen. Dit betekent dat een bericht alleen voor de ontvanger te lezen is. Signal is geheel opensource en wordt door veel beveiligingsexperts aangeraden.

Naast directe gesprekken is het ook mogelijk om versleutelde groepsgesprekken te starten en foto's en video's versleuteld te versturen. Signal-gebruikers konden al langer via end-to-end-encryptie met elkaar bellen via het internet.

Signal gebruikt het telefoonnummer en adressenboek van de gebruiker om anderen te vinden. Alle communicatie wordt lokaal op het apparaat opgeslagen, en niet in de cloud.

De beste apps om versleuteld te bellen, sms'en en e-mailen