De Skype-app voor Android is inmiddels 500 miljoen keer gedownload. Microsoft is daarmee pas het vierde bedrijf dat zo'n populaire Androd-app heeft.

Exacte cijfers zijn niet bekend, maar sinds vannacht is de downloadteller bij Skype verschoven naar 500.000 tot 1 miljoen.  Cijfers over de iOS-app zijn niet bekend.

Volgens Androidpolice.com gingen slechts drie bedrijven Microsoft, de eigenaar van Skype, voor. Google heeft diverse apps zoals Maps, Gmail en de zoekmachine die ruim 500 miljoen keer zijn gedownload. Veel Google-apps zitten zelfs al boven de 1 miljard downloads.

Een aantal Google-apps wordt dan ook standaard op Android-telefoons geïnstalleerd omdat de zoekgigant het besturingssysteem zelf ontwikkelt. Fabrikanten als HTC en Samsung zijn verplicht deze apps mee te leveren als ze van de Google Play Store gebruik willen maken.

De app van het sociale netwerk Facebook is ook ruim 1 miljard keer gedownload op Android en Facebook heeft daarnaast ook met Messenger en Whatsapp de grens van 500 miljoen overschreden. Het derde bedrijf met zo'n populaire Android-app is Samsung, maar daarbij gaat het alleen om de onbekende app Samsung Push Services die standaard wordt meegeleverd bij Samsung-telefoons.