'Apple weigert apps met screenshots van wapens'

Apple lijkt verschillende apps uit de App Store te hebben geweerd omdat er wapens te zien waren in screenshots die in de winkel zouden verschijnen.

Dat meldt Pocket Gamer. Ook Orange Pixel, ontwikkelaar van de game Gunslugs 2, schreef dat een update niet kon worden doorgevoerd omdat een screenshot "geweld tegen een mens" toonde.

In het geval van Gunslugs 2 ging het om een beeld in 'pixel art', een cartoonstijl die niet erg gedetailleerd is. Nadat ophef onstond over de weigering van de update lijkt Apple een heroverweging te hebben gemaakt en de update met originele screenshots toch te hebben toegelaten.

Andere ontwikkelaars, zoals de maker van de game Tempo, hebben ervoor gekozen om wapens uit screenshots te halen of ze te vervagen.

Apple heeft zelf nog niet gereageerd op de wijzigingen. Doorgaans worden beleidswijzigingen rond de App Store achter gesloten deuren gemaakt en niet in het openbaar toegelicht.

Dat heeft in het verleden meermaals geleid tot onrust onder ontwikkelaars, bijvoorbeeld toen Apple ineens beperkingen instelde op het gebruik van widgets in iOS 8. Later werd dat weer teruggedraaid.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie