Na een oproep in het tv-programma Opsporing Verzocht zijn bij de politie twintig tips binnengekomen met mogelijk meer informatie over twee mannen die worden verdacht van oplichting via dating-apps.

Dat heeft de politie woensdag laten weten. Vorige maand werden de verdachten (26 en 30 jaar oud) in Leidschendam gearresteerd, nadat acht vrouwen aangifte van oplichting hadden gedaan. De vrouwen werden opgelicht via de dating-apps Tinder en Badoo.

De politie vermoedt dat deze aangiftes nog maar het topje van de ijsberg zijn. Mogelijk zijn er veel meer vrouwen die uit schaamte geen aangifte doen, of er zelfs helemaal niet over willen praten.

De slachtoffers waren uit op leuk contact, maar zitten nu met veel schade. De vrouwen zouden zijn afgeperst, bedreigd, gechanteerd en opgelicht. Bij sommigen ging het om enorme geldbedragen.

Opsporing Verzocht meldde dinsdag dat de mannen geld leenden van slachtoffers, zogenaamd om een boete te betalen. Ook lieten zij vrouwen telefoonabonnementen afsluiten waar een gratis telefoon bij werd geleverd.

Ze beloofden een vriend te hebben op het hoofdkantoor van telefoonbedrijven, die de abonnementen weer kon laten "verdwijnen". Sommige vrouwen sloten meerdere telefoonabonnementen af en zitten daar nu jarenlang aan vast.