New York krijgt app voor taxivluchten per helikopter

Het Amerikaanse bedrijf Gotham Air lanceert maandag een app waarmee gebruikers een taxivlucht per helikopter kunnen bestellen.

Het gaat aanvankelijk om een beperkte test in New York, met vluchten vanuit een vaste opstapplek in Manhattan naar de vliegvelden JFK en Newark, zo meldt Gizmodo.

De helikopters zouden een tijdsbesparing van één tot zelfs bijna twee uur kunnen opleveren ten opzichte van regulier taxivervoer naar de luchthavens.

De website waarop de helikopters te bestellen zijn, wordt maandag gelanceerd. Apps voor iOS en Android volgen later in de week.

219 dollar

Een ritje met de helikopters van Gotham Air kost 219 dollar (194 euro) per persoon. Een vlucht gaat enkel door als er minimaal vier passagiers zijn, met een maximum van zes per vlucht.

Geïnteresseerden kunnen zich voor een reeds geplande vlucht aanmelden of zelf een nieuw tijdstip voorstellen. Gotham Air hoopt dat er genoeg vraag ontstaat naar de dienst om na een maand al ieder uur een vlucht te kunnen laten plaatsvinden.

De vluchten worden uitgevoerd gecertificeerde piloten van Helicopter Flight Services, dat helikopterdiensten in New York aanbiedt. Als het weer te slecht is voor de helikopters om op te stijgen, zet Gotham Air vervangende auto's in.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie