Na een update van de Philips Hue-app donderdagavond blijft de iOS-applicatie vastlopen waardoor mensen hun Hue-lampen niet meer met de app kunnen bedienen.

Honderden mensen klagen op Twitter en in de App Store dat hun app constant vastloopt bij het opstarten.

De applicatie Philips Hue kan worden gebruikt om de lampen aan en uit zetten en om bijvoorbeeld de kleur van de lamp aan te passen. Dat is nu niet meer mogelijk. 

De update moest eigenlijk een extra functie toevoegen zodat door dubbel te tikken lampen uit gingen. Daarnaast werden er nog wat kleine problemen opgelost en belooft Philips "verbeterde stabiliteit".

Het is onbekend wat de huidige problemen veroorzaakt heeft en wanneer de app wel weer zal werken. Philips laat in een reactie weten: "Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak dat is ontstaan en werken aan een oplossing."

"De lampen zijn nog steeds te bedienen met overige Hue apps en- producten zoals de Hue Tap (een fysieke schakelaar, red.) en via de website. De lampen werken ook zonder Philips Hue functionaliteit. Op dit moment , kunnen gebruikers de reguliere lichtschakelaar gebruiken om het licht aan te doen."

Philips adviseert om de update niet te installeren op apparaten met iOS 8. De bug zou niet optreden bij apparaten met iOS 7.