Whatsapp is begonnen met de uitrol van de belfunctie, waarmee gebruikers de mogelijkheid hebben om elkaar te bellen.

Dat melden verschillende gebruikers op het internetforum Reddit. Via een nieuwe belknop in de actiebalk van de Android-app kunnen sommige gebruikers elkaar via hun dataverbinding bellen.

Als er via Whatsapp wordt gebeld, heeft de gebruiker de mogelijkheid om de luidspreker in te schakelen, microfoon te dempen of een sms-bericht te versturen. Met een grote rode balk aan de onderzijde kan het voip-gesprek worden gestopt.

Gebruikers melden dat de belfunctie alleen verschijnt bij de laatste versie van de Android-app van Whatsapp, die vooralsnog alleen via de website van Whatsapp te downloaden is. Dit apk-bestand kan door Android-gebruikers handmatig worden geïnstalleerd.

 

Veel gebruikers krijgen de belfunctie echter niet aan de praat. Volgens sommige Reddit-leden werkt Whatsapp met een uitnodigingssysteem waarbij de gebruiker eerst door een contactpersoon moet worden gebeld, waarna de belfunctie wordt geactiveerd.

Whatsapp-ceo Jan Koum kondigde de belfunctie in februari van vorig jaar aan en zei dat gebruikers in de zomer van 2014 met de app elkaar konden bellen. Die belofte is Koum niet nagekomen.

Web

Whatsapp heeft wel vrij onverwachts een webversie gelanceerd, waarmee gebruikers vanaf hun computer berichtjes kunnen versturen. Deze webversie is beschikbaar voor verschillende mobiele platformen, behalve iOS.

Volgens een bètatester van Whatsapp, die doorgaans goed geïnformeerd is over nieuwe functionaliteiten, komt de webversie "binnenkort" ook beschikbaar voor iPhones. De webversie van Whatsapp voor iOS zou nauw samenwerken met Facebook.

6 dingen die u moet weten over WhatsApp Web

Wie zijn de oprichters van Whatsapp en hoe werd het zo populair?

Bekijk de zes beste alternatieven voor Whatsapp