Nieuwe Snapchat-functie Discover toont video’s en tekstartikelen binnen de bestaande app. Een redactie binnen Snapchat kiest wat er in de app te zien is.

Dat meldt Snapchat.

De Discover-functie van Snapchat voegt een nieuw scherm toe, dat gebruikers bereiken door tweemaal naar links te vegen. Daar staat een aantal media als CNN, MTC, Cosmopolitan en Vice in.

Dagelijks worden video’s en artikelen geselecteerd door een redactie van Snapchat. Zowel video’s als tekstartikelen zijn voorzien van een rechtopstaande, herhalende video waar gebruikers doorheen kunnen vegen.

Op die manier wordt snel getoond waar berichten over gaan, soms met volledige video’s, andere keren met bewegende afbeeldingen voorzien van geluid. Bevalt een onderwerp kunnen gebruikers omhoog vegen om het volledige bericht te lezen of de video te bekijken.

Snapchat werd bekend met zijn oorspronkelijke kernfunctie, waarbij verstuurde foto’s en berichten maar tijdelijk voor de ontvanger te zien zijn. Later voegde de app ook onder meer een videochatfunctie toe.

De nieuwe Discover-functie is beschikbaar in Snapchat voor Android en iOS. De app wordt inmiddels gerekend als één van de hoogst gewaardeerde tech-startups.

De tien hoogst gewaardeerde tech-startups