Wachtwoorden-app 1Password heeft de functie gekregen zelf wachtwoorden voor tweestaps-verificatie te kunnen genereren. Dat maakt een losse app overbodig.

De functie is in eerste instantie alleen beschikbaar voor iOS-versie 5.2 van de app.

De tweestaps-verificatie wordt door veel sites en diensten gebruikt als extra beveiliging, en werkt vaak met codes via sms of een losse app. 1Password vervangt die functie.

Gebruikers met bijvoorbeeld een Google-account moeten 1Password eenmalig middels een qr-code aan hun account koppelen. Daarna kan 1Password net als de Authenticator-app van Google tijdelijk bruikbare beveiligingscodes genereren.

Daarnaast voegt de update een versimpelde wijze voor het toevoegen van nieuwe logins toe. 1Password biedt nu een grote lijst met bestaande sites en diensten. Gebruikers hoeven enkel hun gebruikersnaam of e-mailadres in te voeren, 1Password kan een wachtwoord genereren en de gegevens daarna opslaan.

De nieuwe tweestaps-verificatie is alleen beschikbaar voor betalende gebruikers van de app. 1Password is gratis te downloaden, de zogenoemde pro-functies kosten 9,99 euro.

Download 1Password voor iOS (gratis)

Vier manieren om wachtwoorden veilig op te slaan