Fotochatdienst Snapchat werkt samen met een aantal mediabedrijven om de app van redactionele artikelen, foto's en video's te voorzien.

Dat meldt de New York Times zaterdag op basis van ingewijden. Het nieuwe onderdeel van de chatapp zal Discover (Ontdek) gaan heten, aldus de krant. 

Onder meer CNN, National Geographic, Vice, Yahoo en sportzender ESPN zouden tekst, beeld of videomateriaal gaan leveren. De inhoud zou speciaal voor Snapchat zijn geproduceerd. Snapchat zou daarnaast ook zelf journalisten, animators en videomakers aan hebben genomen om zelf journalistieke producties te maken, aldus Digiday.

De chatapp zou ook grote consumentenmerken hebben benaderd om te adverteren in het nieuwe deel van de app. De advertenties zouden worden geplaatst tussen de redactionele artikelen, video's en foto's, en de opbrengsten worden gedeeld tussen Snapchat en de mediabedrijven. 

Met het plaatsen van redactioneel materiaal zou Snapchat een opvallende nieuwe weg inslaan. De drie jaar oude app werd populair als chatapp waarbij berichten en foto's na een paar seconden weer verdwijnen.

Officiële gebruikersaantallen zijn niet bekend, maar de berichtenapp heeft vermoedelijk ruim 100 miljoen actieve gebruikers per maand. De meerderheid van de gebruikers, zo'n tweederde, maakt dagelijks gebruik van de dienst. 

De tien hoogst gewaardeerde tech-startups