De eerste week van 2015 is de meest succesvolle week voor de App Store. In totaal spendeerden gebruikers die week bijna een half miljard dollar (421,8 miljoen euro) aan apps en aankopen vanuit apps.

Dat meldt Apple Nederland donderdag. Nieuwjaarsdag 2015 was de dag met het grootste aantal aankopen in de App Store ooit.

In 2014 steeg het aantal aankopen in de App Store al met 50 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Apple meldt dat App Store-ontwikkelaars inmiddels 25 miljard dollar (21,1 miljard euro) hebben verdiend met de verkoop van apps en games.

"Na een ongekend succesvol jaar voor de App Store en onze gemeenschap van ontwikkelaars is dit jaar fantastisch gestart", vertelt Eddy Cue, vicepresident software bij Apple.

"We zijn ontzettend trots dat ontwikkelaars zoveel creativiteit en innovatie toepassen in de apps die ze voor iOS-gebruikers maken, en dat de gemeenschap van ontwikkelaars nu meer dan 25 miljard dollar heeft verdiend."

Apps

Op dit moment zijn er meer dan 1,4 miljoen apps in de App Store te vinden. 725.000 daarvan zijn speciaal voor iPad gemaakt.

Eerder werd bekend dat Apple de prijzen van apps gaat verhogen. Hoeveel de prijzen precies stijgen is nog niet duidelijk.

Bekijk de populairste iPhone- en iPad-apps van 2014

Bekijk onze overzichten van beste apps van de week