Laat je helpen met je goede voornemens, bespaar op een slimme manier batterij en laat je agenda het zware werk doen met deze beste apps van de week.

Habit List

Een nieuw jaar betekent goede voornemens. Met Habit List hou je niet alleen bij wat die voornemens zijn, maar hou je jezelf bovendien op het goede spoor. Met de app maak je eerst een overzicht van alles dat je vooraan wilt doen, of dat nou een paar maal dagelijks, wekelijks of zelfs maandelijks is. Je vult in wat je wanneer wilt doen, en hoe vaak.

Vervolgens herinnert Habit List je aan je voornemens. Ga hardlopen, eet wat gezonds, ga vroeg naar bed, laat de hond een extra keer uit: dat werk. Heb je dat eenmaal gedaan, dan kun je dat in Habit List bijhouden. Dat is de kracht van de app: in een fraaie vormgeving wordt je voortgang op het gebied van al je voornemens bijgehouden.

Dat motiveert: je ziet hoe je beter wordt in je voornemens, en hoe ze gewoontes worden. Je krijgt steeds meer pluspunten, en loop je achter dan staan er minpunten op je lijstje; dat wil je natuurlijk niet. Hou je vol dan verdien je bovendien streaks: persoonlijke records van hoe vaak je je geplande bezigheden zonder falen achter elkaar hebt uitgevoerd. In een totaaloverzicht bekijk je wanneer je het beste welke taken naar je eigen planning en voornemen hebt volbracht.

Download Habit List voor iOS (3,59 euro)

Tempo

Tempo was al één van de prettigste apps om kalenders van Google en Microsoft Echange mee te gebruiken. Met de meest recente update is de app nog fijner geworden, met de toevoeging van de Nederlandse taal, een handige widget en interactieve notificaties.

Met de widget kun je direct vanuit het berichtencentrum je hele dagplanning bekijken. Heb je een afspraak met iemand, kun je die persoon recht vanuit de widget bellen. En moet je ergens naar toe rijden, start je direct vanuit de widget een routebeschrijving.

Hetzelfde geldt voor de interactieve notificaties. Moet je om 15:00 uur iemand bellen? Zet het in Tempo, en een druk op de notificatie van 15:00 uur draait direct het benodigde telefoonnummer. Zelfs als dat een groepsgesprek met inlogcode is, doet Tempo al het werk. Ook kun je speciale berichten voor na je werkdag instellen: wat heb je gedaan, en wat moet je misschien nog afmaken?

Download Tempo voor iOS (gratis)

Pixel Battery Saver

Smartphones hebben tegenwoordig schermen met een bijzonder hoge resolutie. Dat oogt prettig, maar kan ook ten koste van je batterijduur gaan. Pixel Battery Saver laat je pixels van je scherm uitschakelen, wat volgens de ontwikkelaar je batterijduur bespaart. Dat werkt het beste bij telefoons met amoled-schermen, zoals de meeste smartphones van Samsung. Bij die schermen worden pixels voor het tonen van zwart bereikt door de pixels totaal uit te schakelen.

Pixel Battery Saver laat je een raster van pixels de hele tijd op zwart zetten. Je kan zelf instellen hoeveel pixels er op zwart worden gezet: hoe meer dat er zijn, hoe meer energie je zou besparen. Maar hoe moe meer zwarte pixels je instelt hoe meer je het ziet. Bij de minste instelling is het een amper waar te nemen raster, bij de zwaarste instelling wordt het beeld zichtbaar waziger.

Handig is dat je Pixel Battery Saver kan instellen pas in te schakelen bij een bepaald batterijpercentage. Zo kan je bijvoorbeeld bij 20 of 30 procent batterijlading een redelijk zwaar raster instellen. Je hebt dan waziger beeld, maar je telefoon gaat op zijn laatste kracht wel wat langer mee.

Download Pixel Battery Saver voor Android (gratis)

Second

Second is een simpele maar verslavende iPhone-game. Er verschijnt een raster van cirkels in beeld: eerst vier, dan negen, dan zestien, dan twintig enzovoorts. Een paar van die cirkels zijn oranje gekleurd, en je hebt precies een seconde om ze allemaal aan te tikken. Tik je mis of heb je binnen één seconde niet alle cirkels aangetikt, ben je af.

De opdracht is natuurlijk om het zo lang mogelijk vol te houden. Soms verschijnt er gelukkig een groene cirkel, waarmee je een hele seconde extra krijgt. Het prettige aan Second is de hoge snelheid van de game: omdat je steeds maar een seconde hebt, ben je ook snel langs de beginrondes. Andere highscore-games, zoals Tetris, laten je vaak minutenlang spelen voordat je je eigen hoogste score benadert. Bij Second ben je snel op dat punt, wat maakt dat je de game ondanks zijn bijzonder simpele opzet toch blijft spelen.

Download Second-Lite (gratis) of Second (0,89 euro) voor iOS)