Besticker je foto's, reken valuta makkelijker dan ooit om en speel de beste Star Wars-rpg op je telefoon of tablet.

Stickered

Facebook heeft twee sterke berichten-apps in handen: Whatsapp en Facebook Messenger. Waar Whatsapp conservatief in functionaliteit is, en terughoudend in het toevoegen van functies, lijkt Messenger de speeltuin van Facebook. Regelmatig wordt Messenger uitgebreid, nu weer met de losse app Stickered.

De app draait om dezelfde stickers die je met Messenger al kan versturen, alleen nu kan je ze aan foto's toevoegen. Dat gaat zo simpel als je zou willen: met een plusje rechtsboven in beeld voeg je stickers toe. Er is een ruime keuze uit emoji, Facebook-symbolen, pop-art-letters en tekeningen in tal van stijlen in meer dan vijftig stickersets.

De stickers kun je toevoegen voor of na het nemen van foto's. Nog een druk op de sluiterknop en je kan je foto direct delen in Facebook Messenger. Met de knop rechtsonder sla je 'm gewoon op, gebruik van Messenger of Facebook is daarom niet vereist.

Download Stickered voor Android of voor iPhone (gratis)

Stacks

Wie valuta wil omrekenen hoeft de App Store maar te openen. Tal van apps maken het makkelijk om prijzen om te rekenen van bijvoorbeeld dollars naar euro's. Toch is Stacks een stuk slimmer dan de gemiddelde app. Zo biedt de app een fraaie omgeving om valuta simpel om te rekenen, maar onderscheidt het zich vooral met een slimme extensie en widget.

Wie in Safari namelijk naar een site met vreemde valuta kijkt, hoeft Stacks niet eens op te starten om die om te rekenen. Tik de extensie aan, en Stacks rekent de valuta om tot een munt naar keuze. De bedragen veranderen recht op de pagina, alsof de maker van de site het zo bedoeld had. Vele malen handiger en sneller dan het los omrekenen van verschillende prijzen.

Ook rap is de widget, waarmee je in het berichtencentrum makkelijk de ene naar de andere valuta omrekent. Ook kan je daar een overzicht neerzetten van coupures: in één oogopslag zien hoeveel een tientje, vijftig euro of honderd euro in bijvoorbeeld dollars of ponden waard is. Handig voor op reis.

Download Stacks voor iOS (2,99 euro)

Star Wars: Knights of the Old Republic

Er zijn veel games rondom Star Wars gemaakt, de één beter dan de andere. Het inmiddels elf jaar oude Knights of the Old Republic behoort tot de absolute top van Star Wars-games. Het spel is sinds deze week beschikbaar voor Android, en biedt vele uren speelplezier in een unieke Star Wars-setting.

Waar de meeste Star Wars-games zich namelijk afspelen in rondom de filmreeks, duik je in Knights of the Old Republic nog verder terug de tijd in. De game speelt zich zo'n vierduizend jaar voor de films af. Maar verwacht geen middeleeuwen: ook hier heb je de beschikking over een eigen ruimteschip, lopen er overal droids en kun je reizen tussen ontwikkelde werelden en agressieve planeten.

In de game bestuur je haast uiteraard een Jedi. Die begint onderaan de ladder, zonder lightsaber of Force-krachten. Die dingen moet je verdienen, net als het team waarmee je samen gevechten in trekt. Die gevechten gaan beurtelings, waardoor je per teamlid goed kan nadenken over de aanvallen die je op de vijand loslaat. Net zo veelzijdig als dat gevechtssysteem is de communicatie in het spel. Door slim op karakters te reageren, praat je je op de moeilijkste plekken naar binnen.

Knights of the Old Republic biedt een meeslepend verhaal, gameplay die de tand des tijds uitstekend heeft doorstaan en veel meer diepgang dan de gemiddelde mobiele game. Logisch: ontwikkelaar Bioware gooide na deze game hoge ogen met gameseries als Dragon Age en Mass Effect.

*Download Knights of the Old Republic voor Android (4,08 euro - introductieprijs) of voor iOS (8,99 euro)