Twitter-gebruikers kunnen in de iPhone-app van het sociale netwerk nu per tweet onder meer zien hoe vaak die bekeken is, door de toevoeging van een statistieken-overzicht.

Dat meldt Ian Chan, hoofd van de analytische afdeling van Twitter, op het sociale netwerk.

Twitter stelde statistieken eerder dit jaar al open voor gebruikers. Tot augustus van dit jaar waren dergelijke analytische gegevens over tweets enkel toegankelijk voor bedrijven.

Nu zijn de statistieken ook per eigen tweet in de iPhone-app van Twitter te bekijken. In een apart overzicht dat gebruikers kunnen oproepen staat altijd hoe vaak een tweet is bekeken, en hoe vaak de kijker tot actie is overgegaan.

Die acties kunnen per tweet verschillen, en worden inclusief cijfers getoond. Zo is te zien hoeveel procent van de mensen op een link in een tweet heeft geklikt en hoeveel procent hem als favoriet heeft gemarkeerd.

Maar de statistieken tonen zelfs hoeveel procent van de mensen bij het zien van een tweet op het profiel van de Twitter-gebruiker heeft geklikt. Twitter gaat bij dat percentage altijd uit van het totaalaantal mensen dat de tweet heeft gezien.

De nieuwe functie is geen onderdeel van een update, maar direct in de bestaande app te gebruiken. De app opent de statistieken in een aparte webpagina.

Bekijk de zes beste Twitter-apps voor iOS, Android en Windows Phone