Taxi-app Uber beschuldigt concurrent Lyft van sabotage, nadat de ontwikkelaars van die app eerder op de dag Uber hetzelfde verweten.

Volgens Lyft hebben veel Uber-medewerkers zijn taxi-app proberen te saboteren, zo deelde de dienst maandag met CNN. Zo'n 177 Uber-medewerkers zouden de afgelopen tien maanden via Lyft zo'n vijfduizend taxi's hebben besteld, om die vervolgens direct weer te annuleren.

Uber noemt de beschuldigingen "simpelweg niet waar". Volgens de taxi-app zouden juist de chauffeurs en medewerkers van Lyft, waaronder één van de oprichters, bijna dertienduizend ritten hebben geannuleerd op Uber, zo stelt het bedrijf tegenover de New York Times.

Volgens Uber was de aanval van Lyft te verwachten. De inversteerders van Lyft zouden de afgelopen tijd er bij Uber op hebben aangedrongen Lyft over te nemen, en dat het de aanval zou openen indien dat niet zou gebeuren.

Via beide apps kunnen gebruikers taxi's bestellen en betalen via de app. Uber is ook beschikbaar in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Lyft is alleen nog beschikbaar in een aantal Amerikaanse steden.

Uber: De opkomst van de populaire, maar controversiële taxi-app