De simpele berichten-app Yo, waarmee gebruikers alleen 'Yo' naar elkaar kunnen sturen, probeert een parodie-app uit de App Store te laten verwijderen.

Dat bericht Techrunch donderdag.

De maker van de app Yolo heeft een brief gekregen van Apple waarin staat dat de maker van Yo geklaagd heeft over inbreuk van intellectueel eigendom.

Yo bestaat pas enkele maanden en laat gebruikers zeer snel een bericht naar elkaar sturen. De berichten hebben echter altijd de inhoud 'Yo'. Het was tijdens het WK bijvoorbeeld ook mogelijk een WK-account te volgen waardoor je bij elk doelpunt automatisch een 'Yo' kreeg.

De app haalde onlangs 1,5 miljoen dollar op met een waardering van 10 miljoen dollar. Direct daarna verschenen veel parodie-apps.

Yolo

Yolo is daar één van en gebruikt de interface van Yo. Het laat gebruikers ook berichten naar elkaar sturen, maar in die berichten staat geen Yo of Yolo maar alleen een aantal minuten en seconden.

"Yolo geef gebruikers de unieke mogelijkheid om het meest waardevolle ter wereld naar elkaar te sturen; tijd", aldus de makers van de app in hun omschrijving. De makers vinden Yolo overigens geen inbreuk omdat het een grappige insteek zou hebben.

Download Yolo voor Android of iOS