Instagram belooft op termijn een beveiligde https-verbinding voor de apps te introduceren nadat het wederom gewezen is op een kwetsbaarheid.

Dat laat het bedrijf maandagnacht (Nederlandse tijd) weten.

Het is een reactie op een onthulling van beveiligingsonderzoek Mazin Ahmed, die zijn bevindingen op Hacker News plaatste.

Wanneer Instagram op een openbaar wifi-netwerk wordt gebruikt is het mogelijk informatie die wordt verstuurd tussen de telefoon en het netwerk met de juiste apparatuur te onderscheppen. Deze kwetsbaarheid is eerder al aan Instagram gerapporteerd.

Ook Ahmed wist al bijna een jaar geleden van het lek, maar ontdekte nu dat er nog steeds niets aan is gedaan. Op privénetwerken is er overigens niet direct een probleem.

Het bedrijf laat weten dat Instagram Direct, waarmee privéberichten kunnen worden verstuurd, wel al op een https-verbinding draait. De rest van de app volgt later, maar wanneer wordt door het bedrijf niet gezegd. Instagram heeft vooral nog problemen met een vertraging van de app bij het gebruik van een beveiligde verbinding.