Er is kortstondig een nieuwe applicatie van Facebook opgedoken. Het inmiddels verwijderde Slingshot laat gebruikers snel foto’s en video’s met elkaar delen die vervolgens verdwijnen.

Dat kon zondagnacht worden opgemaakt uit de app-omschrijving in de App Store en Google Play Store.

Er gingen al langer geruchten over Slingshot, een soort concurrent voor het populaire Snapchat. Net als bij die app kunnen gebruikers van Slingshot hun foto’s en video’s uitbreiden met tekeningen en tekst en verdwijnen verstuurde bestanden weer als ze bekeken zijn.

Slingshot heeft echter een extra functionaliteit waardoor de ontvanger het verstuurde bericht pas kan zien als hij zelf iets terugstuurt. Op die manier hoopt Facebook de interactie tussen gebruikers te stimuleren.

Het is de bedoeling dat de app het eenvoudig maakt om met vrienden te delen wat je aan het doen bent. Slingshot is inmiddels dus niet meer in de applicatiewinkels te vinden. Facebook laat in een reactie weten: "Eerder vandaag hebben we per ongeluk een versie van Slingshot gelanceerd. Met Slingshot kan je dagelijkse momenten delen met veel mensen in één keer. De app zal snel klaar zijn."