Het WK 2014 in Brazilië is natuurlijk ook via smartphones en tablets te volgen. Hieronder de beste en belangrijkste apps voor iOS, Android en waar beschikbaar voor Windows Phone.

WK 2014 app

In de officieuze WK 2014-app van ontwikkelaar ITnext kun je het laatste WK-nieuws volgen, het speelschema bekijken en een handig overzicht van de uitslagen van het Nederlands elftal vinden. Logischerwijs heeft de gratis app een gezellig oranje kleurtje. WK 2014 is niet beschikbaar voor Windows Phone, maar er is wel een app met overzichten en schema's.

Download WK 2014 app voor iOS of Android (gratis)

Golshaker

Met deze app kan je zonder je stem te verheffen toch het Nederlands elftal uit volle borst aanmoedigen. Door je telefoon te schudden hoor je een Braziliaanse commentator "goooaaaaalll!" roepen. Hij stopt pas als jij stopt met schudden. Je kan een eigen avatar aanmaken en het aantal geschreeuwde seconden wordt opgeteld bij de totaalscore van Nederland. Er is helaas geen Android-versie.

Download Golshaker voor iOS (gratis)

NUsport

Natuurlijk heeft NU.nl ook een eigen sportapp waarin je al het sportnieuws, de uitslagen, interviews, de agenda en liveblogs kan volgen. NUsport heeft de Android- en iOS-app helemaal vernieuwd speciaal voor het WK. De applicatie heeft een nieuw ontwerp en vernieuwd scorebord met meer competities en statistieken.

Download NUsport voor iOS of Android (gratis)

FIFA

De officiële FIFA-app is geüpdatet met een speciale WK-sectie. Zo biedt de app bij elk nationaal team uitgebreide informatie, is er een mooi en overzichtelijk speelschema te vinden en kun je de wereldranglijst raadplegen. Nederland staat nog steeds op de vijftiende plek.

Download Fifa voor iOS of Android (gratis)

WK Pool 2014

Je kunt eigenlijk geen WK volgen zonder aan een leuk pooltje mee te doen. Daag je vrienden uit en laat zien dat jij het meest van voetbal weet. WK Pool 2014 is daar een uitstekende app voor. Voor Windows Phone is er Poollie om een pool te maken rond het WK.

Download WK Pool 2014 voor iOS of Android (0,89 euro)

Panini Online Sticker Album

Stickers verzamelen anno 2014 doe je lekker digitaal. Geen volle plakboeken meer, maar alle stickers in het digitale Panini Online Sticker Album-app van FIFA. Verzamel ze allemaal.

Download Panini Online Sticker Album voor iOS of Android (gratis)

NOS

Als partij die de voetbalwedstrijden uitzendt, mag de NOS natuurlijk niet ontbreken. De FIFA WK 2014-app is direct ook de enige applicatie die beelden van de wedstrijden mag laten zien. Tijdens de wedstrijd kan je bijvoorbeeld al snel een doelpunt vanuit 15 verschillende standpunten bekijken. Ook zijn alle statistieken natuurlijk beschikbaar.

Download FIFA WK 2014 voor iOS of Android (gratis)

Football Manager Handheld 2014

De mobiele versie van de meest populaire voetbalmanagersimulatiegame is een enorm fijne game voor je smartphone of tablet. Leid jouw team naar de finales van de Champions League en de koppositie van jouw voetbaldivisie.

Download Football Manager Handheld 2014 voor iOS of Android (8,99 euro)

Koning Voetbal

Met Koning Voetbal kan je een voetbalquiz starten tegen je vrienden. Het is meteen een goede kennistest en je kan meedoen aan weekspellen en zo kans maken op prijzen.

Download Koning Voetbal voor iOS of Android (gratis)