Time4Popcorn, een populaire dienst die is gebaseerd op Popcorn Time, heeft een Android-app gelanceerd die alleen buiten Google Play om kan worden geïnstalleerd.

Dat meldt Time4Popcorn op zijn website. De Android-app is beschikbaar als apk-bestand en kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd, waarbij het bestand openen op een smartphone of tablet veelal voldoende is.

De Android-app laat gebruikers net als de pc-versies films streamen via het bittorrent-protocol. Normaal kunnen dergelijke bestanden pas bekeken worden als ze helemaal zijn gedownload.

De interface lijkt grotendeels op de desktop-versie, waarbij gebruikers direct toegang hebben tot series en films. De makers zeggen binnen enkele dagen Chromecast-ondersteuning aan de app toe te voegen, waarmee Time4Popcorn-gebruikers films direct naar hun tv kunnen streamen.

Time4Popcorn is verder beschikbaar voor Mac, Windows en Linux.

Eerder verwijderde Google een soortgelijke Popcorn Time-app uit Google Play.

Popcorn Time

Gebruikers van Popcorn Time uploaden de film die zij bekijken tijdens het streamen automatisch. Dit is illegaal. Sinds een maand is het in Nederland echter ook verboden om films, muziek en tv-series te downloaden uit illegale bron.  

De ontwikkeling van Popcorn Time is al geruime tijd gestopt; de originele makers zeggen met het project gestopt te zijn na druk van de entertainmentindustrie. Enkele anonieme groepen ontwikkelaars hebben het project opgepakt en gebruiken de technologie van Popcorn Time voor soortgelijke diensten, zoals Time4Popcorn.

Alles over het downloadverbod in Nederland

Welke videodiensten worden al gebruikt door Nederlanders?