Illegale videostreamingdienst Popcorn Time verscheen onlangs in de Play Store, maar werd vrij snel door Google weer verwijderd. Met de dienst kunnen gebruikers via het torrent-protocol films in hoge kwaliteit streamen.

Popcorn Time was al beschikbaar voor Windows, OS X en Linux, al stopte de dienst de afgelopen maanden enkele keren om vervolgens weer een nieuwe versie uit te brengen.

De Android-app laat gebruikers net als de pc-versies films streamen via het bittorrent-protocol. Normaal kunnen dergelijke bestanden pas bekeken worden als ze helemaal gedownload zijn.

Sinds een maand is het in Nederland verboden films, muziek en tv-series te downloaden uit illegale bron. De manier waarop Popcorn Time werkt is wat dat betreft illegaal.

Gebruikers van Popcorn Time uploaden de film die zij bekijken tijdens het streamen automatisch. Popcorn Time is ontwikkeld door verschillende groepen anonieme mensen; de originele makers zeggen al met het project gestopt te zijn na druk van de entertainmentindustrie.

Download Popcorn Time voor Android (gratis)

Alles over het downloadverbod in Nederland