Mailbox, de populaire e-mail-app die door Dropbox is overgenomen, is vanaf vandaag ook beschikbaar voor Android.

Dat heeft Dropbox woensdag bekendgemaakt. De app, die e-mails als een soort todo's behandelt, is al langere tijd beschikbaar voor iOS.

Dropbox onthulde daarbij de zogenoemde 'auto-swipe'-functie, waarmee wanneer er een ongewenste mail wordt gearchiveerd, soortgelijke e-mails ook in de toekomst zullen worden gearchiveerd.

Ook wordt er gewerkt aan een desktopversie voor Mailbox, waarin ondersteuning zal komen voor 'gestures', zoals op een tablet of smartphone. De desktopapp is nog nog in een testfase, en is nog maar voor een beperkt aantal testgebruikers beschikbaar. 

Als laatste introduceert Dropbox Carousel, een nieuwe galerij-app voor Android en iOS die foto's op Dropbox op een visueel aantrekkelijke manier presenteert.

Zakelijk

De zakelijke abonnementen van Dropbox zijn voortaan voor iedereen beschikbaar en daarmee uit de bèta. Dropbox for Business kreeg afgelopen november een grote update waardoor gebruikers hun persoonlijke en zakelijke Dropbox-account kunnen combineren. 

De zakelijke variant van Dropbox biedt onder andere op afstand wissen van bestanden, het overzetten van accounts en het nieuwe Project Harmony', waardoor gebruikers gezamenlijk aan documenten kunnen werken, op eenzelfde manier als Google Drive.

Ook meldt Dropbox dat het bedrijf 275 miljoen gebruikers heeft. In november van vorig jaar werd Dropbox door 200 miljoen mensen gebruikt.