De maker van Flappy Bird, de Vietnamees Dong Nguyen, zegt te overwegen het spel weer beschikbaar te maken. Dan zal er wel een waarschuwing aan het spel worden toegevoegd: "Neem even pauze." 

Dat zegt Nguyen in een interview met Rolling Stone.

De spelontwikkelaar legt in het interview uit dat hij niet meer kon slapen door alle beschuldigingen die hij binnen kreeg naar aanleiding van het spel, dat vaak te verslavend werkte. Nguyen kreeg onder meer boze brieven binnen van leraren die hem vertelden dat kinderen in de klas hun telefoon stukgooiden en een moeder die niet meer praatte met haar kinderen.

"Eerst dacht ik dat ze een grapje maakten, maar ik besefte later dat ze zichzelf daadwerkelijk kwaad deden", vertelt Nguyen, die naar eigen zeggen vroeger slecht presteerde op school omdat hij teveel Counter-Strike speelde.

De Vietnamees haalde op 10 februari het spel offline en heeft daar naar eigen zeggen geen spijt van. "Ik voelde een grote opluchting. Ik kan niet terug naar mijn oude leven, maar ik voel me goed nu."

Nguyen werkt momenteel aan drie nieuwe spellen: een nog naamloos cowboy-schietspel, een vliegspel genaamd Kitty Jetpack en een "actie-schaakspel", zoals de ontwikkelaar het zelf noemt.

Lees ook: De beste alternatieven voor Flappy Bird