Whatsapp-gebruikers op Android-toestellen kunnen na een update onder meer instellen wie kan zien wanneer ze online zijn geweest.

De update voor de Android-app van de populaire berichtendienst is maandagnacht uitgerold. Het is de eerste grote update aan de app sinds de overname door Facebook voor 19 miljard dollar

Whatsapp introduceert met de update nieuwe privacyinstellingen. Zo is het mogelijk de 'laatst gezien-status' af te schermen. Andere mensen kunnen dan niet meer zien wanneer de gebruiker voor het laatst online is geweest.

Ook is het mogelijk aan te geven wie de profielfoto en status mogen bekijken. Whatsapp maakt daarbij onderscheid tussen iedereen, niemand of alleen contacten.

Daarnaast laat het bedrijf gebruikers nu ook voor elkaar betalen. Sinds medio 2013 moeten nieuwe gebruikers na een eerste gratis jaar elk jaar 79 cent betalen. Nu is het ook mogelijk voor een vriend af te rekenen.

Tot slot is er een nieuwe widget voor ongelezen berichten toegevoegd, worden video's groter getoond in een chat en zijn er wat kleine bugs opgelost.

Hoeveel Nederlanders gebruiken Whatsapp en wat zijn populaire alternatieven?

Waar komt Whatsapp vandaan en wie zijn de oprichters?

Waarom Facebook 19 miljard dollar betaalt voor Whatsapp