De Google+ Android-app krijgt een grote update met meer fotobewerkingsopties en slaat alle veranderingen direct in de cloud op.

Dat meldt Google in een blog op zijn sociale netwerk.

Eén van de belangrijkste functies is de mogelijkheid om fotobewerkingen vanaf verschillende apparaten te bereiken. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om op een smartphone de eerste bewerkingen uit te voeren, vervolgens een tablet te pakken en de laatste bewerkingen aan de foto toe te voegen. 

Alle veranderingen worden samen met de foto in volledige resolutie direct in de cloud opgeslagen. Het is ook mogelijk om veranderingen die op een ander toestel zijn uitgevoerd stapsgewijs te verwijderen.

Daarnaast brengt de update voor de Android-app nieuwe filters en tools. Laatstgenoemde beslaat onder andere nieuwe opties als verkleinen en draaien. 

Verder kunnen gebruikers na de update al hun foto's, zowel lokale bestanden op het toestel als foto's in de cloud, in één groot overzicht bekijken. De scrollbalk geeft voortaan ook de datum aan wanneer de foto of video is geschoten.

De update voor Google+ wordt gefaseerd uitgerold en kan via Google Play worden gedownload