Nieuwssite Blendle krijgt toch een app voor iOS en Android. Blendle komt binnenkort voor het grote publiek beschikbaar, eigenlijk zou de dienst geen losse apps krijgen.

Blendle is een uitgeefplatform voor artikelen van kranten en tijdschriften, lezeres kunnen stukken van onder meer de Volkskrant en NRC kopen voor bedragen tussen de 10 en 25 cent.

De dienst, onder meer opgericht door Alexander Klöpping, zou eigenlijk alleen als site beschikbaar komen. In een interview met iPhoneclub meldt Klöpping dat Blendle nu toch aan een app voor iPhone en iPad werkt. Een Android-app verschijnt zelfs nog sneller.

"Oorspronkelijk wilden we de strategie van de Financial Times volgen: geen apps, maar een zo goed mogelijke webapp in de browser", zegt Klöpping. "Maar hoe hard je ook werkt aan een webapp op tablet en telefoons: het werkt nooit écht perfect. En daar streven we, ondanks dat we een klein clubje zijn, wel naar. Daarom gaan we ons best doen apps te maken waar we trots op zijn."

Oprichters Klöpping en Marten Blankesteijn willen met Blendle het gebruiksgemak van iTunes naar het kopen van losse artikelen brengen. "iTunes is ons voorbeeld: we willen dat artikelen kopen net zo makkelijk is als het kopen van een app, of liever nog iets makkelijker", aldus Blankesteijn.

Bledle is nu nog in bètafase en laat de komende tijd stapsgewijs nieuwe gebruikers toe. Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd inschrijven.