Distimo houdt bij welke apps worden gedownload en hoe veel de ontwikkelaars met de applicaties verdienen. De populairste apps van januari 2013.

De gegevens zijn afkomstig van Distimo. Dit Nederlandse bedrijf levert aan app-ontwikkelaars een dienst waarmee zij hun downloads en inkomsten kunnen bijhouden. Deze gegevens worden door Distimo gebruikt om een schatting te maken van het totale aantal downloads voor apps.

Bij de gratis apps voor iPhone en Android is het een en ander veranderd. Zo zijn Flipagram, een app om video's te maken van Instagram-foto's en de games Pac-man en Farm Heroes Saga ineens populair.

Bij Android staan de grote apps als Facebook, Whatsapp, Facebook Messenger en Candy Crush bovenaan, maar is Clean Master, een app om het geheugen van je telefoon op te schonen, ook in de top 5 verschenen. 

Bij de betaalde iPhone-apps zijn Survival Games en Plague nieuw en bij de betaalde Android-apps is alleen Titanium Backup Pro een nieuwkomer. 

Populairste betaalde apps

Populairste gratis apps

De gegevens zijn afkomstig uit ruim veertig landen en daarmee dekt het bedrijf naar eigen zeggen zo'n 90 procent van de markt. In totaal worden 3,2 miljard downloads per kwartaal gemeten. De gegevens zijn wereldwijd en dus niet toegespitst op Nederland.