Vrijdag luidt het aansteken van de vlam in het Russische Sotsji de 22e Olympische Winterspelen in. Met deze apps hoef je geen sporter, wedstrijd of medaille te missen.

TeamNL

De officiële app van het NOC*NSF geeft alle atleten per sport weer zoals we dat van voetbalkaartjes kennen: foto en informatie voorop, alle onderdelen waar de sporter aan meedoet op de achterkant.

In de app kan je per sporter en per onderdeel aangeven of je een push-bericht wil ontvangen wanneer de wedstrijd gaat beginnen. Ook kun je aangeven wie je favoriete sporters zijn, zodat je ze in een speciaal menu in de zijbalk van de app snel kan terugvinden.

Daar is ook een nieuwsoverzicht te vinden met berichten van de NOS en NUsport.nl over de Nederlandse atleten en de Spelen in het algemeen. In de medailletabel is het goud, zilver en brons makkelijk terug te vinden, ook zit er een handig programmaoverzicht in de app. 

Download TeamNL voor Android of voor iOS (gratis)

Sochi 2014 Results

De officiële app van de organisatie van de Spelen in Sotsji geeft het meest complete overzicht van alle atleten, sporten en wedstrijden. Uitleg van de regels, een overzicht van alle spelers en sporten en de mogelijkheid om voor elke wedstrijd en gewonnen medaille een push-bericht te ontvangen.

Omdat het hier om de officiële app van de organisatie gaat kun je alles over elke wedstrijd in de app teruglezen, daarnaast zijn er foto's en video's bij elke wedstrijd. Omdat hij zo compleet is, is de app soms wel onoverzichtelijk. Ontvang je liever alleen een melding wanneer er een medaille wordt gewonnen, is het eveneens officiële Medal Alert een betere keuze.

Download Sochi 2014 Results voor Android of voor iOS (gratis)

NOS

De NOS heeft de uitzendrechten voor de Olympische Spelen in handen en zal in de apps een boel extra livestreams aanbieden. Wanneer het evenement begint zijn er tot zeven extra streams te bekijken in de app. Ook verstuurt de NOS-app push-berichten, gebruikers kunnen niet instellen welke berichten ze willen ontvangen; het is alles of niets.

Download NOS voor Android of voor iOS

NU.nl

NU.nl biedt deze Spelen push-berichten alleen als een Nederlander een medaille wint. Deze push-berichten gaan buiten de normale push-berichten om. Lezers die de medialle-berichten willen ontvangen kunnen het filter NUmedaille in de NU.nl-app voor Android of iOS aanzetten. Dat werkt door te drukken op de tag NUmedaille en te kiezen voor de optie filter + notificatie (in Android: Mijn nieuws + pushbericht).

Download NU.nl voor Android of voor iOS

Medal Alert

Deze simpele app van het Internationaal Olympisch Comité geeft een push-bericht iedere keer dat iemand tijdens de Spelen een medaille wint. Je kunt per land, sport en onderdeel instellen of je berichten wilt ontvangen.

De app heeft een kalender waarop per dag alle onderdelen staan waar sporters uit de landen die je volgt aan meedoen. Per onderdeel kun je instellen of je bericht wilt wanneer de winnaar bekend is.

Download Medal Alert voor Android of voor iOS (gratis)