Facebook komt begin februari met een nieuwe app genaamd Paper. De applicatie combineert het nieuwsoverzicht van Facebook met nieuws en achtergrondartikelen. 

Paper zal bij de lancering op 3 februari in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zijn.

De app is enigszins vergelijkbaar met Flipboard dat op een visuele manier in een soort tijdschriftachtige weergave artikelen uit diverse media toont.

Paper combineert berichten van vrienden op Facebook met artikelen uit diverse media en schotelt deze ook op een visuele manier voor. Updates, foto's en video's nemen het hele scherm in beslag.

De gebruiker kan verschillende rubrieken zoals Headlines, Travel en Food kiezen en met deze onderwerpen een eigen digitale krant samenstellen. Vanuit Paper kunnen Facebook-gebruikers ook direct reageren op verhalen of artikelen liken.

Nieuwsverhalen zijn open te klappen zoals een krant, toont Facebook in een video. Bovendien is het mogelijk de telefoon te kantelen om andere delen van een foto te bekijken. Omdat foto's op het volledige scherm worden getoond, is niet altijd de volledige breedte te zien.

Paper past binnen een strategie van Facebook waarin het bedrijf verder kijkt dan alleen Facebook-apps. Het bedrijf wil diverse applicaties ontwikkelen en uitbrengen zodat niet alles vanuit de Facebook-app hoeft te gebeuren.

Was 2013 een goed jaar voor Facebook?

De belangrijkste privacyinstellingen op Facebook