Het Belgische bedrijf Radionomy heeft bevestigd dat het de muziekspeler Winamp en het achterliggende radioplatform Shoutcast heeft overgenomen.

Volgens de Belgische krant De Tijd wil Radionomy op 1 april Winamp-apps voor Android en iOS uitbrengen.

Alexandre Saboundjian, CEO van Radionomy, zegt dinsdag in een verklaring dat hij een glansrijke toekomst ziet voor de klassieke mediaspeler.

"We zijn van plan om de speler alomtegenwoordig te maken, en zullen nieuwe functies voor de desktop, mobiel, autosystemen, 'connected devices' en alle andere platformen ontwikkelen."

Internetradio

Met Radionomy was het al mogelijk om zelf een radiostation op te zetten, net als met het concurrerende Shoutcast. Door de samenvoeging wordt Radionomy naar eigen zeggen goed voor ongeveer de helft van alle gestreamde internetradio ter wereld.

Financiële details over de deal zijn niet bekend. Wel zegt Saboundjian dat AOL, de vorige eigenaar van Winamp, een klein aandeel heeft gekregen in Radionomy.

Twee weken geleden ging al het gerucht dat Radionomy Winamp zou kopen, nadat een server van de muziekspeler op naam van Radionomy werd gezet.

Winamp werd in de jaren 90 enorm populair door de opkomst van mp3-bestanden, maar daalde juist weer in populariteit na de komst van iTunes en later Spotify. Laatsgenoemde bracht onlangs een ouderwetse muziekspeler in Winamp-stijl uit waarmee muziek via de dienst kan worden gestreamd.