Chatapp Snapchat heeft naar verluidt een bod van 3 miljard dollar van Facebook afgeslagen.

Dat meldt de Wall Street Journal op basis van ingewijden. Eerder deden er al geruchten de ronde dat Facebook een bedrag van 1 miljard dollar zou hebben geboden.

De populaire chatapp heeft de aandacht getrokken van veel investeerders en potentiele kopers. Eerder zouden diverse investeerders al miljoenen in de app hebben gestoken waardoor het twee jaar oude bedrijfje inmiddels al een waarde van zo'n 4 miljard dollar zou hebben.

De 23-jarige CEO van Snapchat, Evan Spiegel, zou volgens de krant pas volgend jaar een bod overwegen, in de hoop dat het bedrag dan nog hoger ligt. Snapchat wint namelijk nog altijd aan populariteit: In februari dit jaar werden er zo'n 60 miljoen foto's verstuurd via de dienst, in juni was dat al 200 miljoen. 

Met Snapchat kunnen gebruikers elkaar tijdelijke berichten sturen. Eenmaal geopend kunnen berichten maar even bekeken geworden. Hoe lang dat precies kan, wordt vooraf door de verstuurder ingesteld. Spiegel liet onlangs weten dat er inmiddels dagelijks al zo'n 350 miljoen 'snaps' worden verstuurd.

5 dingen die je moet weten over Facebook