Vanaf Android 4.4 Kitkat kunnen gebruikers een standaard sms-app naar keuze instellen. Standaard zou Hangouts ingesteld zijn.

Dat wordt duidelijk uit een bericht van Google voor Android-ontwikkelaars. In huidige versies van Android is de berichten-app de standaard sms-app.

Er zijn al veel sms-apps beschikbaar voor Android, maar die zijn grotendeels gemaakt met zogenoemde hidden APIs. Dat zijn stukjes code die in principe niet voor ontwikkelaars bedoeld zijn.

Vanaf Android 4.4 stelt Google daarom code voor het maken van sms-apps openbaar beschikbaar voor ontwikkelaars. Nieuw is daarna de mogelijkheid voor gebruikers om een standaard sms-app in te stellen, anders dan de berichten-app.

Vermoedelijk zal de standaard sms-app vanaf Android 4.4 Google Hangouts zijn. Die berichtendienst werd eerder dit jaar als een Whatsapp-concurrent uitgebracht, volgens een recent gerucht gaat de app binnenkort ondersteuning voor sms en mms. Android 4.4 Kitkat wordt naar alle waarschijnlijkheid op 15 oktober aangekondigd, naast de Nexus 5.

Android 4.4 is al op foto's te zien en lijkt een kleurrijker uiterlijk te hebben

Bekijk ook de vijf beste alternatieven voor Whatsapp