De Android-app van Google+ krijgt een grote update die gebruikers gemakkelijker tussen profielen laat wisselen en het overbodige Messenger-icoon verwijdert.

Dat maakt Virgil Dobjanschi van Google in een Google+ blog bekend. De Android-app van Google+ was al een geruime tijd niet meer van een update voorzien.

In de nieuwe versie van de Google+ app kunnen gebruikers gemakkelijker tussen profielen en pagina's wisselen. In het menu van Google+ is voortaan een knop beschikbaar waarmee je snel tussen profielen en pagina's wisselt, op eenzelfde manier als de Gmail-app.

Google Drive

Daarnaast laat de nieuwe Google+ gebruikers meer details over hun locatie delen, worden Google Apps voor bedrijven en bijbehorende profielen in zijn geheel door het sociale netwerk ondersteund en kunnen foto's en video's van Google Drive direct via de Google+ app worden bekeken en gedeeld.

Een laatste verandering is het verwijderen van de Messenger-app. Deze app wordt samen met de huidige versie van Google+ geïnstalleerd en verwijst naar de Messenger-dienst van het sociale netwerk. Deze is inmiddels door Hangouts vervangen waardoor de app geen functionaliteit meer biedt.

De update voor Google+ wordt de komende dagen uitgerold, waarna de nieuwe versie beschikbaar komt in Google Play.

Lees ook de review van Hangouts